Станахме свидетели на нещо грозно и антисоциално, посочи Гечев

Имаме една добра и една лоша новина. Добрата е, че беше прието удължението на удължението на бюджета на второ четене, така че да бъдат спокойни общините, държавните институции, пенсионерите. Лошата е, че станахме свидетели на нещо грозно. Партията на ГЕРБ, ПП-ДБ току що направиха търговия с децата от втори, трети и четвърти клас.

Такъв коментар направи Румен Гечев от БСП в кулоарите на парламента, по повод второто удължение на бюджета и това, че депутатите отхвърлиха идеята на социалистите за гласуване на еднократна помощ за учениците от втори до четвърти клас.

Такава помощ ще има, но точната сума ще бъде определена и гласувана в закона за Бюджет 2023г., който се очаква да бъде гласуван съвсем скоро.

Гечев посочи, че ГЕРБ не са подкрепили това предложение, но се съгласили правителството да пипа парите от Фискалния резерв, въпреки че първоначално заедно с БСП са били против това. 

"Срещу помощите на децата, дадоха разрешение на правителството да влиза и да ползва средствата от фискалния резерв", възмути се Гечев.

"Следваме нашата политика, с ясни аргументи, тя е от полза на всички български семейства с деца и сме изумени, че се правят такива мръсни политики", категоричен бе той.