Модернизираният Range Rover Evoque е единственият SUV в своя клас, който предлага луксозен интериор без наличие на кожа. Британският кросоувър се предлага с текстил от вълнен микс KvadratTM – луксозна, осезаема и съвременна алтернатива на кожата. Той е 58% по-лек от кожата и перфорирана тапицерия Ultrafabrics в цвят Ebony, с полиуретанови текстилни вложки, отличаващи се с характерна нова перфорация.

Иновативният текстил е претърпял интензивни вътрешни тестове за издръжливост в лабораторията за материали на Range Rover. За да се гарантира, че осигуряват дълготрайност и здравина, материалите преминават през 60 000 цикъла на триене – еквивалентът на 10 години употреба с UV тестване, което симулира тригодишно излагане на силна слънчева светлина само в рамките на месец.

На разположение са новаторски опции за материали в допълнение към традиционните кожи, докато изтънчените нови детайли – включително в цвят Moonlight Chrome, разположени на волана, тапицерията на централната конзола и вентилационните отвори, осигуряват ново излъчване на финес.

Изчистеният дизайн на централната конзола се отличава с нов тактилен селектор на предавките за моделите с автоматична трансмисия, докато достъпът до информационно-развлекателната система Pivi Pro се осъществява през нов 11,4-инчов извит, стъклен сензорен екран.

Има избор между модели Evoque S, Dynamic SE, Dynamic HSE и Autobiography. Plug-in електрическият хибрид P300e може да измине до 62 км само с електрическо задвижване по стандарта WLTP с новата батерия, осигуряваща пробег в реални условия до 48 км.

Има и допълнителен избор от бензинови и дизелови двигатели Ingenium с технологията мек хибрид - Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV).