"Вчера показахме как не трябва да се приема бюджет и как не се прави. От една страна не е нормално да приключим в 6 часа сутринта, но пък от друга, трябваше да го направим за спокойствието на хората", каза Румен Гечев от БСП в предаването "Още от деня" по БНТ. 

Според него приемането на фискалната рамка в тези екстремни условия се е случило благодарение на оказан натиск върху сглобката (ПП-ДБ, ДПС, ГЕРБ - бел. ред.), именно от опозицията. 

"Трябва да приветстваме усилията на парламента относно решението да се стесни обхвата на касовите плащания с банкноти. В другите държави почти навсякъде се пазарува с кредитни карти и по-малко с пари кеш", каза социалистът и добави, че идеята за плащане на заплатите на служители във фирми над 100 човека е добра идея, ще изсветли икономиката, но може в един момент търговските банки да поискат компенсации затова. 

Относно идеята на част от неговите колеги за приватизацията на Българската банка за развитие, Гечев коментира, че това били поредните глупости. 

"Това е скандално предложение, което не бива да бъде допуснато. Факт е, че имаше проблем с разходването на средствата насочени към малкия и среден бизнес", добави Гечев, като беше категоричен, че просто трябва завишаване на контрола, а не приватизация.