Производители като Volvo, Audi, Mercedes или Jaguar побързаха да обявят датите, от които вече няма да произвеждат бензинови и дизелови двигатели и ще се посветят изключително на електрическите модели. Тенденциите са такива, но това не означава, че всички ще ги последват. BMW, например, няма намерение да върви само в една посока. Баварската компания работи върху ново поколение бензинови и дизелови двигатели и планира да ги произвежда и през следващото десетилетие.

Говорейки пред CarExpert, Франк Вебер, член на борда на директорите за развитие на BMW Group, даде да се разбере, че BMW няма да обяви дата, когато компанията ще се откаже от своите дизелови и бензинови мотори. Вебер казва, че BMW предвижда бъдеще, в което двигателите с вътрешно горене съжителстват хармонично с електрифицираните предложения, давайки на клиентите избор през следващите 10-15 години.

BMW също върви в посока изцяло електрически возила. Компанията си е поставила за цел да продаде най-малко 50 процента от коли на ток до края на десетилетието.