Китайската компания IM Motors, създадена от съвместно предприятие между държавните SAIC Motor, Zhangiang Hi-Tech и китайския гигант за електронна търговия Alibaba, е предназначена за вътрешния пазар и там няма планове за износ.

Дори и за този петметров спортен електрически кросоувър LS6. SUV моделът разполага с един голям екран от 26,3 инча на арматурното табло, като може да се добави и втори 15,5-инчов дисплей ппед пътника. Въобще отпред по една козирка можем да го определим като един 41,8-инчов гигантски екран.

Към хоризонталния "джъмбо дисплей“ на арматурното табло IM LS6 добавя трети голям вертикален сензорен екран, посветен както на климатичния контрол, така и на информационно-развлекателната система и управлението на всички контроли на автомобила. Подобно на дисплеите в Tesla.

Ефектът е наистина като на космически кораб и гарантира, че това ново SUV купе може да се похвали с виртуалната титла на "най-дигиталния“ сериен автомобил в света.

Класическият кръгъл волан може да бъде заменен с правоъгълен щурвал, тогава впечатлението за космическо превозно средство на колела е гарантирано.

Топ версията на IM LS6 всъщност е с два електрически мотора, задвижване на четирите колела и 787 к.с. - повече от Ferrari Purosangue, който има 725 к.с. и бензинов V12 двигател.

Това позволява на LS6 да достигне 252 км/ч максимална скорост и да ускори от 0 до 100 км/ч само за 3,5 секунди. Батерията от 100 kWh осигурява пробег от 702 км в цикъла CLTC. Слизайки надолу по ниво и мощност, откриваме версия с два двигателя с 515 к.с. и 760 км автономност. Има и модификация с един двигател и задно задвижване с 340 к.с. и базова с 314 к.с.

Китайската ценова листа на IM LS6 е между 30 000 и 39 000 евро.