Интензивен е трафикът за товарни автомобили на някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП), съобщаваj на сайта си от Главната дирекция „Гранична полиция“- МВР. Информацията е актуална към 6 часа тази сутрин.

Трафикът е интензивен на ГКПП "Видин","Кардам", "Дуранкулак" и "Никопoл" за товарни автомобили на изход. Поради критично ниското ниво на река Дунав фериботната платформа, обслужваща ГКПП "Оряхово" - "Бекет", няма да изпълнява курсове до нормализиране нивото на реката. Товарните автомобили ще бъдат пренасочвани към ГКПП "Русе" и ГКПП "Никопол". Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница" и "Крушари"/"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни може да се удължи времето за преминаване в зоната на граничния пункт.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" за товарни автомобили в двете посоки. На останалите гранични контролно-пропускателни пунктове трафикът е нормален.

Гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, могат да използват за преминаване освен ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - "Илинден", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко войвода". През гранични пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП "Станке Лисичково" се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На ГКПП "Гюешево" и ГКПП "Златарево" трафикът е нормален.

На границата с Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.