25-ото китайско изложение за високи технологии се провежда от 15 до 19 ноември в Шънджън, южната китайска провинция Гуандун. Мотото на панаира тази година е „Стимулиране на иновативност, повишаване на качеството на развитие“. 4925 компании от над 105 държави и региона ще вземат участие на тазгодишното издание, пише радио Китай. 

„Този панаир е много важен за нас, защото носи голяма възможност за полските компании да представят своите продукти и услуги в технологичния сектор“, каза Моника Колпачинска, представител на Полската агенция за инвестиции и търговия.

Джеймс Банфийлд, мениджър в британската Phantom Technology, заяви, че неговата компания вижда огромен потенциал за развитие на партньорства в сектора на технологиите за изкуствен интелект. „Китай определено създава множество добри продукти в тази сфера.“

Китайско изложение за високи технологии е най-големият и влиятелен високотехнологичен панаир в Китай, който служи като важна платформа за отварянето на страната в сектора на науката и технологиите, насърчавайки обмена и сътрудничеството между различните държави и региони.