Volkswagen отлага серийното производство на нова достъпна електрическа кола, защото по-меките правила за емисиите на Eвро 7 позволяват производството на малки градски бензинови автомобили. Електрическият ID.2all трябваше да се продава на цена под 25 000 евро. Но сега Volkswagen ще се съсредоточи върху производството на бензиновото Polo, пише Automotive New Europe.

VW и други европейски производители на автомобили прогнозираха, че вече няма да могат да продават малки автомобили с бензинови двигатели до края на десетилетието поради строгите екоправила Евро 7. След лобиране на автопроизводителите страните от ЕС се съгласиха да не променят съществуващите изисквания и ограниченията за емисиите за автомобили и ванове, което означава, че малките бензинови коли могат да продължат да се произвеждат без скъпи допълнителни каталитични преобразуватели, които ги правят нерентабилни.

Проектът за евтин електромобил ID.2all не е спрян. Той се отлага в краткосрочен план, вероятно до 2026 или 2027 г., а Volkswagen ще се възползва от пазарната си позиция с Polo. Този модел се продава много добре.