Opel обявява завръщането на името Frontera с нов SUV модел на марката. Новата Frontera ще бъде представена по-късно тази година и ще има дързък дизайн, изчистен от излишни детайли и ще бъде първия сериен автомобил на германската марка, който носи новата емблема на Opel "Blitz". Frontera ще се предлага като акумулаторно-електрическо превозно средство още при старта на производство.

Изпълнителният директор на Opel Флориан Хютл заяви: "Името „Frontera" идеално подхожда на нашия нов вълнуващ SUV модел. Той ще има уверен характер и ще бъде позициониран точно в най-ключовия сегмент на пазара на автомобили."

Новият Opel Frontera ще разполага с достатъчно пространство и функционалности, като по този начин ще допадне както на клиентите с активен начин на живот, така и на семейства.

Електрическата версия на новата Frontera, заедно с лансирането на изцяло електрическия модел от следващото поколение Grandland, което също се очаква през тази година, ще отбележи важен момент в прехода на марката от Рюселсхайм по пътя към превръщането й в изцяло електрически бранд. Стремежът на Opel е да предложи минимум един вариант с електрическо задвижване на батерии във всяка автомобилна линия.