В Саудитска Арабия бе представен полицейски Lucid Air с дрон на покрива.  Първият електрически полицейски автомобил на компанията бе представен през уикенда на Световното изложение за отбрана в Рияд. Този Lucid Air се различава от обикновения по черно-бялата ливрея на саудитската полиция и площадка за излитане на дрон, монтиран на покрива и скрит в специална кутия. Отваря се автоматично, след което дронът е готов за полет.

Още през 2022 г. американската компания Lucid, която произвежда луксозни електрически автомобили, подписа споразумение с властите на Саудитска Арабия за доставка на "зелени" возила. 62 процента от акциите на Lucid са собственост на Обществения фонд на Саудитска Арабия (PIF), който е инвестирал 10 милиарда долара в автомобилния производител. Местното правителство с помощта на Lucid възнамерява да превърне Саудитска Арабия в център за производство на електрически коли и до края на десетилетието да увеличи производството на такива автомобили до половин милион бройки годишно.

Електрическите автомобили Lucid Air започнаха да се сглобяват в Саудитска Арабия миналата есен от компоненти, доставени от завода-майка на компанията в Аризона. Оттогава приблизително 800 автомобила са слезли от поточната линия.

Моделът Air се предлага в четири версии. Най-достъпен е Pure с един електромотор с мощност 436 конски сили на задната ос и батерия с капацитет 88 киловатчаса. Такава електрическа кола ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди, изминава 660 километра с едно зареждане и струва 77 400 хиляди долара.

По-скъпата (110 900 долара) двумоторна версия Grand Touring има 1065 конски сили и пробег от 719 километра. На върха на гамата е Air Sapphire, струващ 249 000 долара. Седанът е оборудван с три двигателя, произвеждащи 1200 конски сили, което позволява на возилото да ускорява от нула до сто за 1,86 секунди.