Aston Martin нарича актуализирания Vantage „най-бързият и най-фокусиран върху шофьора в 74-годишната история на модела". 4-литровият V8 турбодвигател  от Mercedes-AMG е станал със 155 конски сили по-мощен, добавяйки 115 Nm въртящ момент. Резултатът е, че хиперколата вече има 665 конски сили и 800 Нм! Автоматикът на ZF е същият, но системата за контрол на сцеплението е прекалибрирана.

Времето за ускорение от нула до сто е намалено до 3,4 секунди, а максималната скорост достига 325 км/ч. Поставени са нови адаптивни амортисьори, подобрено е електрическото управление, сменени са стабилизаторите. Vantage се предлага стандартно с 21-цолови ковани джанти с гуми Michelin с различна широчина, като опция са въглеродно-керамични спирачки, които спестяват 27 килограма.

Aston Martin Vantage е с изцяло подменен салон, като архаичният остава в миналото. Интериорът е направен от нулата с помощта на модела DB12. Сега суперавтомобилът разполага с модерна медийна система с 10,25-инчов сензорен екран, аудио система с 11 високоговорителя, виртуално арматурно табло и различен мултифункционален волан.

Доставките на обновения Aston Martin Vantage ще започнат през второто тримесечие. Цените все още не са обявени.