Луксозната марка YangWang на китайския производител BYD е все по-близо до официалното пускане на пазара на нов електрически автомобил - седанът U7. Колата YangWang U7 ще се предлага с огромна батерия от 135,5 kWh. Това е LFP пакет, направен от фирмата FinDreams, производител на батерии, собственост на BYD. Пакетът тежи невероятните 903 кг - почти колкото цялата Dacia Spring Electric.

Батерията тип LFP (литиево-железен фосфат) и затова има голямата маса. LFP батериите са по-тежки от литиево-йонните батерии. За сравнение, например, батерията на Nio от 150 kWh тежи само 575 кг.

Пробегът е определен от 720 км до 800 км. По-дългият се постига с допълнителни аеродинамични капаци на колелата, опционални брони и странични камери вместо огледала. Това води до спад на коефициента на съпротивление до 0,195 Cd и увеличаване на обхвата. Масата на батерията представлява почти 1/3 от общото тегло от 3095 килограма. Колата е близо до границата от 3500 кг, когато водачът ще има нужда от нова категория в шофьорската си книжка.