Peugeot е един от първите производители на автомобили, който интегрира изкуствения интелект ChatGPT. Компанията въвежда ChatGPT в i-Cockpit на всички свои модели от последно поколение, оборудвани със свързана навигация: новите 208, 2008, 308, 308SW, 408, 508, 508 SW, E-3008, E-RIFTER, E-TRAVELLER, E-Partner, E-Expert, а скоро и E-5008.

Изкуственият интелект може да се активира чрез Peugeot Service Store. Само за няколко дни над 50% от клиентите са се абонирали за генеративния изкуствен интелект в автомобила си, като по този начин участват в пилотната фаза. Окуражен от този успех, Peugeot реши да удвои броя на клиентите, които могат да се възползват от него безплатно за период от 6 месеца, като те са увеличени от 5000 на 10 000.

Генеративен изкуствен интелект ChatGPT, което е съкращение от Chat Generative Pre-trained Transformer е авангардна технология, разработена от OpenAI. Тази технология се базира на огромно количество данни, за да предостави ясни, точни и кратки отговори на своите потребители.

ChatGPT е в състояние да отговори на широк набор от въпроси, от прости до сложни, и може да участва в разговор.

Например, ако пристигнете в даден град, можете да го помолите да посочи кои обекти да посетите, да ви разкаже историята на тези места и след това, ако желаете, навигационната система на автомобила дори ще ви насочи към тази забележителност.

Услугата използва силата на генеративния изкуствен интелект, включително технологиите от платформата Chat AI на SoundHound. ChatGPT версия 3.5 използва данни най-късно до януари 2022 г. и следователно не може да информира за събития и данни, настъпили след тази дата.