За първи път се намираме в режим на ротация на правителство, аз съм умерен оптимист предвид интересите на двете коалиции и особената следа, в която се намираме. Друг е въпросът колко дълго ще издържи то, след всички приказки, които си изговориха. Мисля, си че след европейските избори ще има нови предсрочни парламентарни избори есента. Сега очевидно ще направят едно правителство с компромиси от всички страни. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Нова нюз. 

Министерството на труда и социалната политика е сред тези 4-5, които ние оценихме доста критично. Най-важното за мен е, че на пазара на труда не се правят необходимите стъпки и действия. През последните 2-3 тримесечия нашата икономика започва да усеща последствията от Германия и започва да има уволнения, каза още той.

  Имаме дефицит във Фонда за "Сигурност на електроенергийната система" за около 850 млн. лв. През всичките тези месеци държавните енергийни дружества бяха обезкървени, каза още Димитров. 

И припомни, че енергийно бедни у нас са между 25 и 40%, защото а Наредбата  за енергийно бедните е факт, но никой не е смятал колко трябва да са парите за нея, а 40% са 2,4 млн. българи, които трябва да бъдат компенсирани, обясни още той.