Китайска компания закупи технологията за летяща кола, първоначално разработена и успешно тествана в Европа.

През 2021 г. AirCar, с двигател на BMW и задвижван от конвенционално гориво, прелетя за 35 минути между две словашки летища, използвайки пистата за излитане и кацане. Отне малко повече от две минути, за да се трансформира от кола в самолет.

Сега превозни средства, базирани на неговия дизайн, ще бъдат използвани в рамките на "конкретен географски регион" на Китай.

Hebei Jianxin Flying Car Technology Company, със седалище в Changzhou, закупи изключителните права за производство и използване на AirCar. 

KleinVision, компанията създала летящата кола AirCar, отказа да сподели за колко е продала технологията.

След като оглави революцията в развитието на електрически превозни средства, Китай сега активно разработва програми за летящ транспорт.

Миналия месец компанията Autoflight проведе тестов полет на дрон за превоз на пътници между градовете Шенжен и Джухай. Пътуването, което отнема три часа с кола, е извършено за 20 минути. По време на теста обаче в самолета не е имало пътници.

Миналата година съответните органи издадоха сертификат за безопасност на китайската компания eHang за нейното електрическо летящо такси.