Интересно проучване, но с доста изненадващи резултати, бе проведено във Великобритания от подразделението за тежкотоварни автомобили на Volkswagen. Резултатът от него, е че почти половината британци (49%) намират паркирането за стресиращо и, ако е възможно, се опитват да избягват напълно определени маневри.

Анкетата обхваща хиляда шофьори, които вече имат семейства. Данните показват още, че за всеки четвърти шофьор паркирането е още по-стресиращо, ако в колата има други членове на семейството. Водачите най-често смятат движението на заден ход за най-досадната маневра.

Проучването установява също така, че само поради усещането за трудно паркиране, повече от половината семейни шофьори във Великобритания (57%) се притесняват от закупуването или използването на по-голяма кола, въпреки нарастващото им предпочитание да притежават по-голям автомобил. Данните потвърждават продължаващата тенденция, при която автомобилите стават все по-големи от година на година, но местата за паркиране в градовете остават със същия размер.