Оставам в това правителство за довършване на процеси, важни за по-добрия живот на хората. Това заяви в първия си ден като министър в кабинета "Главчев" и досегашен министър на транспорта Георги Гвоздейков по Nova. Заради този си избор той  беше изключен от ПП.

По повод процедурите за доставка на новите влакове за близо 3 млрд. лв., министърът обясни,  че всички те се контролират от ЕК. И даде пример с 20-те влака за дълги разстояния. "В процедурата участваше и китайска компания, ЕК се самосезира докато не се изчистят нещата", заяви той. Гвоздейков поясни още, че всичко, което подготвя министерството като документация минава на контрол през Министерството на финансите. Приветствам тези процедури да се проверяват детайлно, за да е сигурно, че няма злоупотреби, каза още Гвоздейков.

Дружеството не беше създадено за мен, а за държавата, това, че съм го оглавил аз е друг въпрос. Така отговори той на водещата, която заяви, че заради него е създадена компания за спасяване по въздух. 

 В момента доставеният първи хеликоптер не е започнал медицинско спасяване, защото пилотите не са постигнали часовете за летене. На 24-25 април трябва да дойде изпитващ пилот, съобщи министърът. През юни пък се очаква да дойде вторият хеликоптер, работи се активно за изграждането на временната база в Сливен, където той да оперира преди летния сезон. Третият ще дойде в края на годината.

Гвоздейков каза още, че  няма пръст в уволнението на капитан Тодор Пенев след интервю в интернет медия. Мога да уволнявам хората, които са на подчинение в министерството на транспорта. По никакъв начин нямам пръст в тази работа.

Преди 31 март направих посещение на летище София, за да проверя готово ли е всичко за Шенген. Бяха положени много усилия, факт ще стане съвсем скоро новата зона с магазини. Прави се ремонт на паркинга, а през 2026 г. започва строителството на третия терминал, каза още той.