Управителният съвет на "Булгартрансгаз" избра Кирил Равначки за изпълнителен директор на държавния газопреносен оператор със свое решение от 9 април 2024 година. Решението на Управителния съвет е одобрено от Надзорния съвет на дружеството на същия ден, информират от там в официално съобщение до медиите.

Кирил Равначки е бил изпълнителен директор на "Газов Хъб Балкан" в периода от 2019 г. до началото на 2023 година. До декември 2023 г. той е член на общото събрание на Европейската Асоциация на енергийните борси в Европа. Представител е на България в управителния координационен съвет на общата платформа за покупка на природен газ, създадена в края на 2022 година от Европейската комисия.

От февруари 2023 г. Кирил Равначки е член на Управителния съвет на "Булгартрансгаз", като преди това, от 2012 до 2018 години, е работил в газопреносния оператор като специалист в отдел "Финанси", както и като директор на управление "Анализи и международна дейност".

Завършил е "Икономика" и "Бизнес администрация" в Американския университет в България.

Документите за вписване на променените обстоятелства в дружеството са подадени в Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел към Агенция по вписванията.

Досегашният изпълнителен директор на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов стана служебен министър на енергетиката. Малинов обяви по време на предаването на властта от своя предшественик Румен Радев, че негови приоритети ще бъдат пълното освобождаване на електроенергийния пазар, завършване на работата по актуализацията на Националния план за възстановяване и устойчивост и на енергийната стратегия на България, предаде БТА.