Серийното Ferrari F12tdf разполага с 7,3-литров V12 и 780 к.с., които му позволяват да ускори от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди и да достигне максимална скорост от 340 км/ч.

Прототипът на Ferrari F12tdf от 2014 г., който се продава на аукционния сайт Bring a Trailer, има максимална скорост от само 24 км/ч. Има обаче желаещи, които ще предложат за него между 420 000 евро (450 000 долара).

Защо Ferrari в перфектно състояние едва надвишава 20 км/ч? Това е прототип. След като функцията му приключи, софтуерът на Ferrari ограничава двигателя, така че да може да се използва само като декоративен елемент. Това е обичайна практика в индустрията и не е уникална за Ferrari.

Марките не искат прототипи, които да бъдат използвани по пътищата, за да избегнат бъдещи съдебни дела и лоша реклама. Също така прототипът не отговаря на стандартите на марката по отношение на оборудване и най-вече надеждност.

Дилър внася въпросният прототип в САЩ като изложбена кола, което е единственият законен начин да го направи. След няколко години този търговец решава да го продаде, въпреки че е невъзможно да се регистрира и използва на пътя.

Освен скромната скорост, липсва номерът на шасито. Освен това на няколко места пише, че превозното средство не е разрешено за движение по пътищата.

Истинско употребявано ферарир от същия модел, което може да вдигне 340 км/ч, сега струва някъде около милион долара.