Българският енергиен холдинг направи смети в държавната енергетика. С решение на борда на компанията е освободена шефката на "Мини Марица-изток" Илза Чинкова. Нейното място в борда на директорите и като директор заема Тодор Тодоров, който вече е бил шеф он януари 2009 до февруари 2002, както и през януари 2022 г.

С друго решение на борда БЕХ вади от съвета на директорите на НЕК Момчил Ванов, на негово място е назначен Деян Иванов. Той е  главен експертен сътрудник в парламентарната комисия по енергетика, член на УС на фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници", а от февруари 2017 г. до юни 2018 г. е председател на съвета на директорите на "Българската независима енергийна борса".

БЕХ прие и оставката на решение на  Свилен Спасов като член на борда на директорите на „АЕЦ Козлодуй - Нови мощности". В  него влиза Георги Добрев, който е с дългогодишен опит в областта на енергетиката, като от август 2020 г. до февруари 2022 г. е член на КЕВР, а от декември 2014 г. до август 2020 г. заема длъжността член на съвета на директорите на „АЕЦ Козлодуй - Нови мощности" .

Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвани, до провеждане на нови конкурсни процедури.

Промяна е гласувана и в надзорния съвет на „Ай Си Джи Би" (българо-гръцката компания, която управлява газовата връзка с Гърция). На мястото на Момчил Ванов, като член на надзорния съвет влиза Румяна Петрова. Нейният професионален път също е в областта на енергетиката, като е била юристконсулт, зам.-директор и директор на правната дирекция на „Булгаргаз".  Предстои свикване на абщо събрание на акционерите  ня компанията за вземане на решение.