General Motors изоставя централния си офис в Renaissance Center, комплексът от небостъргачи, превърнал се в символ на Детройт. Американският гигант, ръководен от Мери Бара, няма намерение да се сбогува с главния градски център на щата Мичиган, като всички офиси ще бъдат преместени в нов небостъргач в строеж на няколко пресечки от сегашния. Комплексът се нарича Hudson's и също се намира по поречието на реката, която дава името на американския град.

Преместването на GM, което ще се случи през 2025 г., е мотивирано от необходимостта да се намерят пространства, подходящи за новите работни нужди на служителите, твърдят от компанията. Според американски медии това се прави, за да се пестят средства.

Renaissance Center, централа на GM от 1996 г., е с обща площ от почти 1,7 милиона квадратни метра и разполага със седем небостъргача, пет от които са собственост на компанията и са предназначени за различни административни дейности. Пандемията от коронавирус обаче започна да изпразва комплекса, който вече стана твърде голям за новата изключително гъвкава организация на работа, приета от висшето ръководство на фирмата. Сега около 2800 служители (през 2019 г. имаше 5900) могат да изберат да работят дистанционно или да прекарват част от работното си време в техническия център в Уорън, едно от най-големите предградия на Детройт.

Hudson's, който предприемачът на недвижими имоти Дан Гилбърт изгражда на мястото на бившия универсален магазин JL Hudson, ще заема приблизително 460 хиляди квадратни метра, от които малко над 120 хиляди за офиси. GM подписа договор за наем за срок от 15 години за горните етажи на новия небостъргач и за някои пространства на нивото на улицата.

Renaissance Center, който компанията възнамеряваше да напусне още през 2009 г. като част от своята процедура по несъстоятелност (тогавашният президент Барак Обама убеди ръководството да остане в комплекса), е построен е между 70-те и 80-те години на миналия век по проект на Хенри Форд II и до 1996 г. приютява офисите на Ford.