Toyota изтегля в сервизите хибрида Prius, защото задните му врати могат неочаквано да се отворят по време на движение поради късо съединение. Акцията засяга около 211 000 бройки Toyota Prius (както стандартни хибриди, така и Prime PHEV), произведени тази и миналата година и продавани по целия свят. 55 хиляди от тях са в Щатите.

Според автомобилния производител вода може да попадне в електронните ключалки на задната врата, потенциално причинявайки късо съединение. Ако вратите не са заключени, те могат да се отворят неочаквано, докато автомобилът е в движение или при катастрофа.

От компанията признаха, че има случай, при който вратата се е отворила и един от пътниците е изпаднал на пътя, като е получил леки наранявания.

Собствениците на хибридите трябва да следят за кореспонденция от Toyota относно изтеглянето, която трябва да започне до началото на юни. Японската компания ще реши проблема, като замени превключвателите за отваряне на лявата и дясната задна врата с нови елементи с подобрен дизайн.