За това настоявали протестиращите миньори и енергетици

С три години отлагане на либерализацията на пазара за ток ще настояват БСП при гласуването на окончателните промени в Закона за енергетиката. 

За това обяви самата лидерка на социалистите Корнелия Нинова пред журналисти в парламента, а решението е провокирано от срещата им с протестиращите миньори и енергетици пред сградата на парламента.  

"Срещнахме се с протестиращите, свидетели сте на всичко, което се случва днес. С усилията на БСП и по наше искане и настояване спасихме мините и спасихме работните места на тези хора. По наше искане отпадна да се гласува Пътната карта, която слага кръст на въглищната индустрия. По наше искане ще се отложи и либерализацията", емоционална бе тя. 

Обясни и че след разговорите с протестантите ще внесат в зала тяхното искане - отлагане на либерализацията  с три години. 

"Ще видим гласуването, но какво и да се случи или ще мине за една година, или това за три години", каза тя. 

По думите й благодарение на БСП токът на битовите потребители няма да се увеличи с 20% от първи юли и ще помогнат да спасяването на въглищните централи и работните места на тези хора. 

"Това е една от двете задачи, които си бяхме поставили. доволни сме от финала на тази сесия на парламента и добре свършената работа", добави още Нинова.