Червена Honda NSX е една от най-известните коли, притежавани от легендарния Аертон Сена, един от най-добрите пилоти във Формула 1 за всички времена и трикратен световен шампион в този спорт. Японската кола първоначално е регистрирана в Португалия през 1991 г., а сега се предлага за продажба от британския сайт AutoTrader. Сена е редовно сниман да кара червения NSX в Португалия, а колата се появи и в документалния филм за Сена от 1992 г. "Състезанията са в моята кръв".

Honda NSX е първият опит на марката за суперавтомобил със средно разположен двигател, който да се конкурира с моделите на Ferrari и други суперавтомобили от онова време. Зад седалката има атмосферен 3-литров V6 с 283 конски сили и ръчна скоростна кутия.

Сена караше тази кола най-много, защото по това време (от 1988 до 1993 г.) бразилецът бе пилот на отбора на "Макларън", който използваше двигатели на "Хонда" и бе доминиращо най-добрият автомобил във Формула 1. Легендата на Формула 1 също така участва активно в разработването на NSX по това време.

Като се има предвид историята на този автомобил, не е чудно, че настоящият собственик иска за него цели 500 000 паунда (около 580 000 евро). Обикновена Honda NSX в подобно състояние обикновено се продава за около 100 000 евро.

Червената Honda NSX на Сена, в момента е собственост на Робърт Макфагън. Сена караше хондата основно в Португалия, където живееше, защото по това време почти всички състезания от сезона на Формула 1 се провеждаха в Европа. Сена притежаваше два други NSX, черен в Бразилия и още един черен NSX, купен за него от неговия мениджър Антонио Брага.
За да отбележи 25-ата годишнина от трагичната смърт на Сена през 2019 г., продаваната сега червена Honda NSX беше докарана на пистата "Имола" и управлявана от Джанкарло Минарди пред феновете на Сена. В момента колата е на малко над 63 000 километра.

Робърт Макфагън, настоящият собственик на Honda NSX на Сена, е купил колата през 2013 г. в Алгарве.