„Булгартрансгаз"  отвори офертите по първата обществена поръчка за проектиране, доставка на материали и оборудване, изграждане и въвеждане в експлоатация на Вертикалния газов коридор

На 30 април бяха декриптирани получените чрез информационна система „Електронни обществени поръчки" оферти по обявената открита процедура за разширение на газопреносната мрежа при точките за междусистемно свързване Кулата/Сидерокастро на границата с Гърция и Негру вода/Кардам с Румъния. Целта е да се повиши капацитетът за пренос на газ.  

Обществената поръчка е в три обособени позиции с обща прогнозна стойност в размер на 586 669 410 лв. без ДДС и се провежда при спазване на приложимото българско и европейско законодателство.

За обект „Лупинг от Кулата до Кресна", предмет на обособена позиция № 1, са получени три оферти:
 -.  Сдружение „ХИЛ Интернешънал - ГБС 1", с участници: "ХИЛ Интернешънал", САЩ; „Главболгарстрой", "Главболгарстрой Интернешънал", „ГБС Енерджи Сълюшънс"; "ГБС Текнолоджис", САЩ.

- „Газ Монтаж 2024", с участници в обединението:
"Ромхос Гвяздовце", Полша; Климатроник;
"Булстрой - монтажи", България;

- „Негру вода Кардам 2024", с участници в обединението: "Дивиком" ИНК., САЩ;
"Хабау" С.Р.Л., Румъния; СА.И.Е. ЕООД, България.

Прогнозната стойност на обособена позиция № 1 е в размер на 132 269 410,00 (сто тридесет и два милиона двеста шестдесет и девет хиляди четиристотин и десет) лв. без ДДС.

За обект „Преносен газопровод от Пиперево до Перник", предмет на обособена позиция № 2, са получени три оферти, като участниците са:

- „ХИЛ Интернешанал – ГБС 2", с участници в обединението: "ХИЛ Интернешънал", САЩ; "Главболгарстрой Интернешънал", „ГБС Енерджи Сълюшънс"; "ГБС Текнолоджис", САЩ

- „Газ Монтаж 2024", с участници в обединението:
"Ромхос Гвяздовце", Полша; Климатроник;
"Булстрой - монтажи";

- „Негру вода Кардам 2024", с участници в обединението: "Дивиком" ИНК., САЩ;
"Хабау", Румъния; СА.И.Е., България

Прогнозната стойност на обособена позиция № 2 е в размер на 100 579 950,00 (сто милиона петстотин седемдесет и девет хиляди деветстотин и петдесет) лв. без ДДС.

И за обект „Лупинг от Рупча до Ветрино", предмет на обособена позиция № 3, са получени три оферти, участниците са същите, както в предишните две позиции.  

Прогнозната стойност на обособена позиция № 3 е в размер на 353 820 050 лв. без ДДС.

Икономически най-изгодната оферта по всяка една позиция ще се определя въз основа на избрания критерий за възлагане „оптимално съотношение качество/цена".