През изминалото денонощие екипите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) са реагирали на 80 сигнала за произшествия, съобщиха от институцията на интернет страницата си.

Един човек е пострадал при пожар за денонощието. Снощи около 20:00 часа е постъпил сигнал за пожар в къща във Велико Търново. Към мястото на произшествието са изпратени пожарникари. При опит за гасене на запалена мазнина е пострадала жена на 34 г. с първа степен на изгаряне.

В предиобедните часове вчера в Перник е получен сигнал за пожар на кметството на с. Горна Секирна. При пристигане на място е установено, че гори стаята на кметския наместник, в която се помещава и музейна експозиция.

Потушени са общо 30 пожара за последното денонощие. С преки материални щети са възникнали 14 пожара, като десет от тях са в жилищни сгради, други два в транспортни средства.

Без нанесени материални щети са възникнали 16 пожара, от които един е в сухи треви, горска постеля и храсти, 11 в отпадъци.

Екипите на пожарната са участвали в 45 спасителни дейности и помощни операции. От тях седем при катастрофи в транспортни средства. В 38 случая екипите са участвали с техническа помощ.

Лъжливите повиквания за изминалите 24 часа са пет.