Благодарение на сътрудничеството с китайската Chery, възродената испанска марка Ebro представи първите си два SUV модела. Единият от тях, на който испанците разчитат най-много, е Ebro S700 - плъгин хибриден кросоувър с компактни размери, който ще бъде съперник на Hyundai Tucson и Kia Sportage.

Компактният SUV, който несъмнено прилича на Chery Tiggo 7 Pro, трябва да играе водеща роля за завръщането на марката в шоурумите в цяла Испания, особено след като този модел носи печата "Произведено в Испания". Този модел бе показан заедно с 21 см по-дългият модел от D сегмента със седем места - Ebro S800, който е технологичният близнак пък на китайския Chery Tiggo 9 Pro. И двата модела ще се предлагат с две опции за задвижване, като в допълнение към бензиновия двигател се откроява plug-in хибридната версия (PHEV) с мощност 350 к.с.

Ако всичко върви по план, производството на новия S700 ще започне в края на тази година и ще бъде наличен в испанските шоуруми в началото на следващата. Той ще се сглобява в Испания, по-точно във фабриката Ebro, разположена в Барселона, която ще бъде споделена с китайската Chery, която по този начин ще навлезе на пазара на ЕС.