От Китай са дошли стотина хора. В България не работи само този, който не иска да работи. Мама и тати пращат. Това е хубавото на нашите хора – че са скромни. Кафе и цигари и това е. Това каза бизнесменът Красимир Дачев в студиото на Нова тв. 

Той допълни, че не може да се намерят хора за много дейности и не става въпрос само за заплатата. Не може да се намери заварчик, поддръжка машини. В България пристигат хора с купени книжки, а той не знае коя му е лявата ръка и коя дясната. Това е проблемът у нас, че няма квалифицирани хора. Никой предприемач не заплаща заплата срещу небеснокафевите им очи. Каква сила имат те? Той иска 4000 хил. лв., а иска да се научи. Да дойде научен и ще му дадем. Стипендии няма на кой да дам, няма мераклии, не им се учи, каза още Дачев..

По думите на бизнесмена избори след избори означават "много лоши неща", защото няма кой да взема решения. Пример той даде със загиването на горите загиват последните години.

Не съм гнуслив към никакво правителство, въпросът е да направи нещо. Бюджетът прелива от пари, но нищо не се прави. Не се инвестира в бъдещето. Най-хубавото е да не се занимават с икономиката, а да създават условия, допълни Дачев.