ОББ стана банка на годината, а наградата връчи лично президентът Румен Радев в присъствието на подуправителя на БНБ Петър Чобанов

Наградите Банка на годината са учредени през 1992 г. от едноименната асоциация. Наградите Банка на годината са учредени и връчени за първи път през 1992 г. Главната идея на тази класация е тя да бъде платформата, която изразява оценката на бизнеса и обществото за работата и развитието на българските банки и банкова система. В изработването на методиката за оценка на резултатите на банките през годините участват едни от най-добрите експерти и професионалисти във финансовия и банков бизнес, като е използван опитът на най-добрите международни практики при оценяването на годишните резултати на банките. В методиката са използвани годишните резултати на банките, официално представени и публикувани от БНБ, както и одитираните отчети на финансовите институции. От учредяването на наградите до днес автор на статуетките е скулпторът Иван Кулински.

Трета поредна година организаторите присъждат награда за успешна дигитална трансформация и за най-добър действащ дигитален проект. Тази година  те отидоха при четири банки: Първа инвестиционна банка за успешна дигитална трансформация, УниКредит Булбанк, Инвестбанк и ОББ за най-добър действащ дигитален проект.
Носители в категориите "Пазарен дял", "Ефективност" и "Динамика на развитие" станаха съответно УниКредит Булбанк, Ти Би Ай Банк и ОББ. Наградата за Чуждестранен банков клон взе ING Банк, клон София. През миналата година беше възобновено присъждането на наградата Банка на тайния клиент, а призът тази вечер бе за Пощенска банка.