Служебното правителство е по-добро от редовното, защото има разлика в свободата. Редовното трябва да има стратегия и визия, докато служебното решава ежедневните и дребни проблеми на място. Това каза в ефира на "Здравей, България" по Нова телевизия икономистът Любомир Дацов.

По думите му България има по-висок стандарт oт Гърция в някои сфери. "През 2021 г. има близо 8% растеж на икономиката - най-големият в последните години. Служебно и редовно правителство имат принос за него - това на Борисов и това на Стефан Янев. Когато оставиш бизнесът да се оправя сам, без да се намесва държавата, той се справя по-добре", коментира Дацов.

Относно плащанията по ПВУ икономистът обясни, че усвояването е "доникъде''. "Четири транша са общо, а сме получили само първия. Проектите, които бяха одобрени, не носят добавена стойност. По-скоро те няма да успеят да получат парите. Обществените поръчки бяха концентрирани в големите фирми, ПВУ също е предназначен главно за тях. В момента има икономически балон, а държавата не го охлажда", смята той.