Около 30 на сто от доходите ни отиват за храна, в по-богатите държави хората дават около 20 на сто. У нас най-скъпи са млечните продукти и яйцата в сравнине със средноевропейските. Това казаха по Нова телевизия доц. Огнян Боюклиев от Института за икономически изследвания и Лъчезар Богданов от Института за пазарна икономика.
Според доц. Боюклиев всъщност храната ни е по-скъпа и по-некачествена. По-евтино у нас излизат услугите, наемите, здравеопазването и образованието. Евтини са и ресторантите, но рядко ходим. Няма грък, който да не заведе поне два пъти седмично семейството си на заведение, коментира Боюклиев. У нак токът също е по-евтин в сравнение с ЕС, уточни Лъчезар Богданов.
При дрехите сме 20 на сто под средните европейски страни.

Лъчезар Богданов Кадър: Нова