Лотария с касови бележки стартира НАП. Тя ще продължи до 11 декември 2016 г., като целта е да се намали сивата икономика, като се насърчи издаването на документи при покупка.

Голямата награда е автомобил, а всяка седмица ще се тегли смартфон, а веднъж месечно - телевизор.

В лотарията може да участва всеки, навършил 14 години. Името на първия късметлия ще стане известно на 20 декември т. г. Всички награди ще се обявяват и връчват в телевизионни предавания, уточняват от НАП.

За участие всеки трябва да регистрира касова бележка на сайта kasovbon.bg. Няма изикване за стойността на покупката, няма и ограничения на броя на регистрираните бележки.

Голямата награда е автомобил, ще раздават и телефони и телевизори

Лотария с касови бележки за 65 атрактивни награди обявиха в понеделник Националната агенция за приходите и финансовото министерство.

Лотарията е инициатива на данъчните, чиято цел е да насърчи гражданите да изискват касови бележки при покупките си. С това те едновременно защитават правата си при евентуална рекламация и осигуряват контрол над търговците. Играта ще продължи една година, а голямата награда е лек автомобил. - Опел Астра. Всяка седмица ще се тегли по една седмична награда- смарт телефон, всеки месец- телевизор, и веднъж в годината - лека кола. Според правилата, в лотарията може да участва всеки, навършил 14 години. Името на първия късметлия ще стане известно на 20 декември т. г. Всички награди ще се обявяват и връчват в телевизионни предавания, уточняват от НАП.

Пропуск до наградите може да е всяка касова бележка за покупка на стока или услуга, която е направена след датата на старта - 16 ноември 2015 г. За да си осигури участие по правилата, всеки желаещ трябва да си направи профил на сайта на кампанията kasovbon.bg. През профила си учасатникът може да регистрира касови бележки. При данните за боновете задължително се изискват дата, час и стойност на покупката. Няма ограничения в броя на регистрираните касови бележки- колокото е по-голям, толкова по-големи са шансовете на участника да спечели една от наградите. Всички регистрирани касови бележки обаче трябва да се съхраняват до края на играта, защото наградите се връчват само срещу тях. Търговците, издали печелившите касови бележки, ще бъдат щателно проверени. Всяка касова бележка може да участва самостоятелно в жребия за седмична награда. Боновете, които са участвали в дадена седмица не могат да участват през следващите, но могат да участват в месечния жребий и в жребия за годишната награда. Аналогично на това правило е и, че касовите бележки, които са участвали в жребия за даден месец, не могат да участват в жребия за награда през следващите месеци, но ще са в битката за годишната награда.

Победителите се определят на лотариен принцип всяка неделя в телевизионно предаване, излъчвано в национален ефир. Месечните победители се определят в последната неделя на месеца. Първият месечен победител ще бъде изтеглен на 10.01.2016 г., а човекът, който взема колата ще го разбере в края на 2016 г. Организаторите ще се свържат с победителите ден след жребия. Спечелилият трябва да върне отговор до 2 дни, прилагайки в имейла сканирано или фотокопие на касовата бележка. Наградата се получава лично до 7 дни от изтегления жребий.