Нов мобилен план, който не изисква подписването на договор за определен срок, пуска "Виваком" от утре. Такова предложение се появява за първи път на пазара у нас.

Потребителите могат да заявят плана и ако решат да се откажат от него, е достатъчно да подадат едномесечно предизвестие. Освен това се дава възможност клиентите сами да определят какви услуги ще ползват.

Новият план се базира на придобилите популярност добавки. С тях всеки може да създаде пакет, който да отговаря на месечното му потребление, без да се налага да плаща за включени минути, трафик или кратки съобщения, които не използва.

Клиентът сам дефинира параметрите на своята тарифа. Той може да избира между добавки (т.нар. плюсове) с включени минути в мрежата на "Виваком", към всички национални мобилни мрежи, към международни оператори. Предлагат се още плюсове за есемеси, както и неограничен мобилен интернет. Допълнителните пакети, които могат да се комбинират, са на цени между 3,90 и 90 лв. в зависимост от включеното количество услуги.

Единственото изискване е потребителят да активира минимум две услуги, като може да добавя или премахва плюсове всеки месец според своите текущи нужди. Цените към всички оператори извън включените минути са 25 ст.

Клиентът може да заяви създадения от него тарифен план и на срочен договор, което ще му позволи да ползва отстъпки при купуването на мобилни телефони. Освен могат да прибавят стандартни добавки +Group, +SMS +VIVA, BlackBerry, +Roaming EU и Data и +World.

До края на годината "Виваком" ще пусне и интернет телевизия, заяви шефът на компанията Бернар Москени. (24часа)

“М-Тел” дава минути като бонус

Промоция с бонуси от включени безплатни минути пуска от 1 септември "M-Тел". Според оператора предложението за първи път се доближава до така наречените flat услуги в Европа. Това са т.нар. плоски тарифи, които дават възможност да се говори на еднаква цена към различни оператори.

Според изчисленията на оператора, чийто шеф е Андреас Майелхофер, бонусите, които се дават с промоционалните пакети, можели да доведат до средна цена и от 5 ст. на минута разговор.

С единия пакет клиентите разполагат с 600 безплатни минути на месец към всички национални мрежи, а с втория включените минути са 200. Така на абонатите нямало да им се налага да се съобразяват с абонат на коя мрежа говорят. Към безплатните минути, включени в пакетите, се дават неограничени разговори с един номер и до 200 безплатни есемеса, а мобилният интернет е по 10 ст. за 1 мегабайт.

Предложенията са валидни за целия срок на договора, който може да бъде сключен за една или две години. Месечните такси са съответно 19,90 и 29,90 лева. От "М-Тел" уточняват, че офертата не включва скрити условия или обвързване за активация на допълнителни пакети. От промоцията могат да се възползват всички нови и настоящи потребители в срок до 9 октомври. (24часа)

АНДРЕАС МАЙЕРХОФЕР
АНДРЕАС МАЙЕРХОФЕР