Абонатите на "М-Тел" отново ще получат три сметки накуп, но от оператора обещават това да е за последно. Фактурите, които са около 3 млн. на брой, са за януари, февруари и март. Те ще бъдат изпратени в следващите 1-2 седмици, съобщи шефът на "М-Тел" Андреас Майерхофер. Тези за април щели да излязат в нормален график - през май.

Забавянето на сметките е заради проблемите с новата система за обслужване на клиенти, която операторът въведе през есента на миналата година. Заради нея фактурите излизаха с няколко месеца и през декември и януари абонатите на оператора пак получиха по три сметки в рамките на няколко дни.

За сметките, които ще бъдат издадени в периода 25 март-31 май, включващи и тези за април, хората ще имат 60 дни срок, за да платят, уточни Майерхофер. Досега "М-Тел" даваше 28 дни за издължаване. По-дългият срок сега се отпускал за улеснение на клиентите, твърдят от оператора. Те можели да платят и разсрочено, но само ако нямат стари задължения.

От юни започва нормален ритъм на издаване на фактури и плащането им, заяви Майерхофер. Така сметките щели да идва месец за месец, а срокът за плащане се връщал на обичайните 15 дни. Мрежата и системата за обслужване на клиенти работят изключително добре, предлагаме услуги на много високо ниво, заяви шефът на "М-Тел".

Доказателство било, че ежеднвно се обработвали без проблем 15 млн. обаждания, кратки съобщения и влизания в интернет. Над 200 000 клиенти пък били консултирани на ден чрез кол центъра и магазините на оператора, а на 80% от обаждзанията се отговаряло до 20 секунда след позвъняването.