Колите отдавна не са само обикновен начин за придвижване, както и средство за пренасяне на пътници и товари. Състоянието на автомобила е сред доказателствата за възможностите на собственика по отношение на автомобилната поддръжка.

Доста хора не са склонни да извършват редовна профилактика на автомобилите си, особено ако тези коли са с повече километри пробег или на по-голяма възраст.

Колкото и грижи да се полагат за една кола, те никога не са достатъчни или своевременни и трябва да се обърнат към услугите автосервизи. Затова и създадохме каталога avtoservizite.bg, в който лесно може да се намери по различни критерии работилница – автобоядисване, автенекеджийство, ремонт на ходова част, ремонт на мотоциклети, компютърна диагностика, вулканизатор, поставяне на газова уредба, както и дали има възможност за плащане с карта.

Всъщност посещението на сервизи е законово регламентирано - шофьорите трябва да извършват технически прегледи на своите превозни средства всяка година. Тези прегледи са гаранция, че автомобилите са годни за по-продължителна употреба и не представляват опасност както за самите водачи, така и за останалите участници в пътното движение.

Освен задължителните годишни проверки на функционалното състояние на колите, собствениците им са задължени да извършват редовна подмяна на определени техни части. Такива са например – гуми, масло и др.