Това е едно вино с идея. То оставя дълга диря в съзнанието на всеки, който се докосне до него. Сомелиери от цял свят го награждават за вкус, качества и дори дизайн, което доказва, че в България се правят отлични вина, напълно конкурентни по визия и стил на водещите винени марки по света.

Най-високият приз в категорията PackagingDesign-Contemporary в елитния международен конкурс LosAngeles International Wine Competition бе даден именно на PIXELS Sauvignon Blanc 2015. Виното се завърна от Лос Анжелис с четири медала, които нарежда до десетките златни и сребърни отличия, спечелени на най-наложените винени дегустации по света. Само от началото на 2016 година то е отличено за качествата си сред стотици конкуренти марки от цял свят в конкурсите Vinalies Internationales и Mundus Vini.

PIXELS е вино, което има концепция. Тя личи в дизайна и вкусовете, които предлага. Думата Pixels (Picture element) е възможно най-малкият съществуващ елемент, с променливи цвят и яркост, който изгражда всяко цифрово изображение. Множеството пиксели са подредени в правоъгълна решетка с определена разделителна способност, която позволява на човешкото око да възприема изображението в една прецизна цялост. Всеки винен познавач може да разпознае зад техническите описания идеологията на тази марка. Освен с име, пикселите стоят в основата и дизайна на етикетите, както и хармонията и детайлите във вкусовете на всеки един сорт.

Виното, носител на злато за модерен дизайн, е сорт Sauvignon Blanc 2015. Свежият му цвят със зеленикав оттенък се разлива нежно по стените на чашата. С всяка отпита глътка се усеща вкусът му, който има пленяваща атака, цитрусова свежест, сферична дължина и забележителна хармония с чист финал, дъх на окосена трева, коприва и нотки манго и маракуя. То е в тъмно зелена обла бутилка и се затваря с винтова капачка, едно от изкушенията на винопроизводителите в цял свят. Освен че съхраняват добре плодовия аромат, те запазват качеството на виното подобно на класическата коркова тапа, но без риск виното да е коркнато. А и са по-удобни на самите потребители, което не е за подценяване.

Богатата палитра на вината PIXELS се разгръща в четири серии - SauvignonBlanc, RoseGrenache, GleraBrutSparkling Wine и CabernetSauvignon. Създадени от най-добрите винени експерти и технолози, тези вина се превръщат в едно цялостно изображение, което носи истинска наслада.