Немска компания за производство на иновативни продукти за медицинска грижа ще изгражда производствена база в Свищов и възнамерява да разкрие до 50 нови работни места.

През юли между Община Свищов и чуждия инвеститор беше подписан меморандум за инвестиционно сътрудничество и развитие на инвестиционния и икономически климат. Месец по-късно водещата немска фирма в производството на продукти за медицинска грижа изрази своето намерение да инвестира в Свищов, съобщиха от местната администрация.

Фирмата е утвърдена в производството на иновативни специални продукти за ежедневна употреба и медицински грижи. В своето инвестиционно предложение те заявяват, че в перспектива ще осигурят заетост от 30 - 50 човека на пълен работен ден. Инвестиционното намерение и разполагането на производствената база може да се реализира за срок от няколко месеца, след което производственият цикъл може да стартира. За производството се използват съвременни, безотпадни технологии и не се очаква генерирането на отпадъци. Производственият цикъл е "затворен" и щадящ околното среда. Кметът на Общината Генчо Генчев се ангажира с пълно съдействие от страна на общинска администрация и оказване на помощ при предстоящите процедури във връзка с успешното реализиране на това инвестиционно намерение.