"Геометро Земляне" ще изпълни метро депото в "Земляне". Обединението е с водещ изпълнител "Геострой", събра най-много точки от техническа оферта и предлаганата най-ниска цена ( 50.6 млн. лв. без ДДС) - 99.28

"Метрополитен" публикува тази седмица класацията на компаниите от търга за изграждане на метро депо "Земляне". На първо място е класирано Обединение "Геометро Земляне" с главен изпълнител "Геострой" АД и партньори "Трансремонтстрой" ЕАД и "БИАС – М" ЕООД. Подизпълнители са "Стартинженеринг" (24.27%) и "Атко Трейд" (17.31%). Обединението събра 99.28 точки от техническата оферта и предложената най-ниска цена – 50.599 млн. лв.

С много малка разлика след "Геометро Земляне" са "ИСА 2000" ЕООД и "Трейс Груп Холд", съответно с 97.18 и 95.20 точки.

Срокът за обжалване е 10 дни, заповедта за класиране на участниците е от 7 септември.

Депото следва да бъда изпълнени за 24 месеца.

В обществената поръчка е включено проектиране, изпълнение и технологично оборудване на метро депото, което ще се изгради върху част от територията на сегашния автобусен гараж "Земляне" на много малка площ. През нея преминава основното трасе на метрото от трета метролиния - между метростанции 14 и 15. В депото ще домуват 20-те влаковете Siemens Inspiro, като то има капацитет за 26 влака, които ще използват помещенията за гараж и ремонтното хале. Предвидена е и административна сграда, автомобилен гараж и релсов път с 13 коловоза. С изграждането и на етап 3 от трети метродиаметър при бул. "Ботевградско шосе" също ще бъде изградено метро депо.