Безплатни лифтове на 10 декември за откриването на сезона

За първи път Пампорово предлага обща лифт карта и за ски зоната в Чепеларе. От началото на този сезон Пампорово и “Мечи чал” са един курорт, като всеки турист ще избира дали да купи лифт карта за единия или другия ски център, или за двата. Връзката между курортите ще става с бусове. Разстоянието е 7,5 км в посока, а бусчетата ще се следят в реално време на дигитални табла на специално изградени спирки, обяви Мариян Беляков, изпълнителен директор на “Пампорово” АД. Инвестицията в шатълите и таблата е над 500 хил. лв.

За първи път се въвеждат семейни пакетни лифт карти за почивки от над 6 дни на семейства с едно или две деца. За тях картите ще са от 7 до12% по-евтини. В Пампорово и Чепеларе ски сезонът се открива на 10 декември с безплатен лифт за всички, а на 11-и - за деца до 12 г. В Пампорово очакват дебел естествен сняг и идеални условия за ски с 200 оръдия за изкуствена покривка. Всички писти са реновирани, има традиционни отстъпки за групи и деца през целия сезон, както и ефектна представителна програма на състезания, каза Беляков. Промоционална е цената на картата до 18 декември включително - 39 лв. След това еднодневната карта ще е 55 лв. На център “Мечи чал”, докато излязат разрешенията за поставяне на система за изкуствен сняг, ще се разчита на естествен сняг. До 18 декември в Чепеларе еднодневната карта ще е 29 лв., а после - 40 лв. В бъдеще двете зони ще се свържат с два лифта от по 3,5 км всеки

Родопският курорт отчита ръст от до 5-7% на ранните записвания от всички пазари. Най-голям е ръстът от Ирландия с 30%. Следват българският, гръцкият и румънският пазар. “Доста повече туристи от Гърция бихме имали, ако се разреши преминаване на микробуси и автобуси през ГКПП Маказа, тъй като групите сега обикалят през Гоце Делчев”, каза Беляков.

.