Григор Димитров изигра един от най-добрите си мачове срещу тенисист от първата десетка в професионалната ранглиста и е финалист на турнира в австралийския град Бризбън.

В полуфинала той размаза третия в световната ранглиста Милош Раонич от Канада в два сета - 7:6 (7), 6:2.

Това бе втора поредна победа на Гришо над тенисист от Топ 10, след като в четвъртфинала той отстрани и осмия Доминик Тийм.

Във финала в неделя най-добрият български тенисист ще се изправи срещу Кей Нишикори, който в другия полуфинал се справи със Стан Вавринка със 7:6 (3), 6:3.

Срещу японеца, който е №5 в световната ранглиста, Димитров има само загуби в трите играни мача между двамата.

В полуфинала срещу Милош Раонич българинът игра изключително стабилно и в целия мач не допусна съперникът му да стигне дори до точка за пробив.

В първия сет двамата бяха безгрешни на сервис и всичко се реши в тайбрека. Там Григор дръпна 3:0, после допусна изравняване и Раонич стигна първи до сетбол при 6:5.

Димитров обаче се защити и на два пъти на свой ред имаше точка за затваряне на първия сет. При 7:6 етническият черногорец се защити, но след това хасковлията затвори първата част с 9:7.

Във вторият сет Гришо устрои показно на третия в света и го проби два пъти, без да му позволи той да върне някой гейм на негово подаване.

В крайна сметка българският №1, който е 17-и в света, затвори сета и мача с 6:2.