"Благодаря ви, че сте тук, защото рядко се вижда опашка за благотворителност", приветства Стефан Шарлопов над 120 гости на благотворителния бал за доизграждането на университетския храм "Св. Евтимий, Патриарх Търновски".

След 8 години замразяване на строителството, бизнесменът, който е основен спонсор на градежа и ректорът на ВТУ продължава. Христо Бонджолов подеха национална благотворителна кампания за довършване на църквата.

"Идеята се роди преди няколко години, ей така на маса, много вино изпихме с проф. Иван Харалампиев, бившият ректор. Но днес чух камбаната на църквата, така че връщане назад няма, ще свършим работата заедно", обърна се към присъстващите Шарлопов. На стилното парти той домакинства със съпругата си Бояна. Кметът на Велико Търново Даниел Панов подари на присъстващите уникалното шоу Царевград Търнов - звук и светлина. Актьори от търновския театър представиха фрагмент от спектакъла "Величието на Асеневата".

По-късно ще бъде разигран търг на картини, също в подкрепа на благородната кауза. Ще се наддава за 24 картини, икони и фотографии , а аукционът ще води Игор Марковски. Произведенията са предоставени от преподаватели на ВТУ, самия Шарлопов. Икона на свети Георги предоставил шефът на НИМ Божидар Димитров.

Събраните средства ще бъдат обявени веднага след края на търга.