23 декара от двора на пловдивската Белодробна болница се подготвят за продажба. Заведението е закрито и не извършва дейност. В същото време разполага с огромен парк, към който от години се проявяват инвестиционни апетити.

В местния парламент е внесено предложение за промяна на отреждането на парцела. Това е първа стъпка към подготовка за продан. В материала се посочва, че според Общия устройствен план на града там може да има зона за културни, спортни, социални и други цели. Местната власт е питала здравното министерство, откъдето посочили, че няма инвестиционно намерение за строеж на нова болница в този терен.

Зам.-кметът Розалин Петков пък изтъква, че в Пловдив имало много частни здравни заведения, а в същото време отношението към общинските болници било негативно. В този смисъл той не възразява статутът на парцела да бъде променен.
Единствената по рода си в Южна България Белодробна болница престана да функционира поради дългове. В момента тя е със синдик. Медицински персонал отдавна няма, а сградите се рушат.