Гражданите на столичния квартал "Горна баня" са на предела на пословичното си търпение към ужасната инфраструктура на района и готвят протести, научи "24 часа".

Безобразията, които продължават там, са способни да изкарат от кожата и най-хрисимите жители на столицата, а жителите на квартала са доказвали, че определено не са от тази порода.

Трети месец главната улица на квартала - бул. "Никола Петков", е жестоко разкопана, след това закърпена само тук-там. Огромна част от пътя, по който минават всички жители и гости на района, е засипана отгоре отгоре и заградена.

Зеещите дупки са толкова огромни, че предприемчиви горнобанчани посадиха в една от тях елха (виж на снимката). Ситуацията би била комична, ако не беше всъщност много опасна за живота и здравето на хората.

Причината за разкопките е дълго чаканото прокарване на инфраструктура за отпадните води, колектори и т.н., което е наистина чудесно. Няма обаче никакво разумно обяснение защо пътят остава разбит като след бомбардировка вече трети месец.

Последните тръби бяха положени още преди Нова година. Оттогава на "обекта" не работи никой, което не пречи улицата да остава заградена.  По тази причина станаха вече няколко катастрофи, за щастие без жертви.

Положението е още по-тежко поради факта, че отсечката към момента се оказва единственият вход/изход на квартала, тъй като пътят (който продължава по улица "Николай Хрелков") е затворен в посока квартал "Суходол" и околовръстното.

Жителите на квартала се чудят какво аджеба спира довършването на "обекта" - и снегът се стопи, и времето отдавна позволява асфалтирането, което изобщо не е в голям обем. Да видим колко още ще продължи пословичното търпение на жителите на квартала.