Образование, дуално обучение и запазване на плоския данък - това са част от приоритите на ГЕРБ.

Те бяха обявени в четвъртък от лидера на партията Бойко Борисов на среща с Асоциацията на работодателите. В нея участваха Томислав Дончев, Делян Добрев и Владислав Горанов.

“Всяко дете трябва да знае български, да чете и да пише”, подчерта Борисов.

Бившият премиер призова БСП да не се обърква по теми като СЕТА, визирайки и гласуването на евродепутата Сергей Станишев.

“Точно тогава да се объркаш - когато лампичката ти свети зелено, че си гласувал, е несериозно”, коментира Борисов пред работодателите. Според него “едно е да говориш в България глупости"”, а като отидеш там, да гласуваш по друг начин”.

“Надявам се, че хората, които се подготвят да управляват България, няма да се объркват по важни теми за обществото като СЕТА и бежанската криза, защото това не са теми, по които може да се объркваш”, написа още след разговора Борисов във фейсбук.

В социалната мрежа Борисов обяви, че са разговаряли и за бюрократичните и бавни процедури в администрацията. Едно от нашите предложения е преобразуване на модела да се изискват документи и формалности, обременяващи бизнеса, написа Борисов.

Той прогнозира, че след предсрочните парламентарни избори ще бъде много трудно да се състави правителство.

На свой ред от асоциацията са поискали повече и по-голяма яснота за намеренията за борба с корупцията и престъпността, регулиране на монополите и реиндустриализация на страната.