Пломбирани са част от съоръженията на „Глоуб Индъстрис“ ЕООД

Експерти на РИОСВ – Русе приложиха принудителна административна мярка за ограничаване дейността на цеха за производство на мек порест пенополиуретан на „Глоуб Индъстрис“ ЕООД, село Батишница.

Санкцията е била е предприета на 28 март след контролна проверка по-рано, при която е констатирано, че дружеството осъществява производствена дейност без издадени документи от Изпълнителна агенция по околната среда и водите. Обектът в русенското село Батишиница, собственост на „Глоуб Индъстрис“ ЕООД, е бил класифициран като предприятие с висок рисков потенциал съгласно българското законодателство.

За целта, операторът е длъжен да проведе процедура по одобряване на Доклад за безопасност от ИАОС. До настоящия момент дружеството не е предприело необходимите действия. Принудителната мярка ще остане в сила до привеждане дейносттта на дружеството в съотвествие със законодателството. На „Глоуб Индъстрис“ ЕООД ще бъде съставен акт за установяване на административно нарушение на Закона за опазване на околната среда.