Националният омбудсман на България Мая Манолова коментира във Враца увеличението на природния газ с близо 30% и как това ще доведе след себе си до поскъпването на живота. В града тя се включи в националната кампания за подкрепа на хилядите пенсионери, които останаха без добавки за Великден. Преди това Манолова беше на тържествената литургия, отслужена за Лазаровден от врачанския владика Григорий, по чиято покана дойде във Враца.

„За всички е ясно, че увеличението на цената на природния газа ще доведе след себе си до поскъпване на много други стоки, каза националният обществен защитник. - Факт е вече скока в цената на парно, топла вода и електроенергия. Притеснителното е, че КЕВР направи това увеличение, без да посочи сериозни аргументи, без да събере кураж да обясни на хората кое налага тези по-високи цени.”

Манолова сподели, че е подкрепила гражданските организации, които искат да обжалват по-високите цени .Тя каза, че още в понеделник се очаква първата жалба да бъде внесена в съда от страна на гражданско движение ДНЕС и Федерация на потребителите, като жалбите са консултирани юридически с екипа на омбудсмана. Мая Манолова обеща да не спира до тук, а след това да обжалва и по-високите цени на парно и топла вода.