В Свищов стартират строителните дейности по три инвестиционни проекта, които касаят 9 обекта на територията на общината. Разработките са за близо 10 милиона лв. и са финансирани по ОП"Ргиони в растеж". В присъствието на г-жа Иванка Рейзи – представител на фирмата за оценка на проектните предложения и представители на фирмите-изпълнители на строително монтажните работи, и компаниите, осъществяващи строителен контрол, кметът Генчев връчи договорите, възлагащи изпълнението на дейностите по трите проекта. Той пожела ползотворна работа и изрази радостта си, че близо 10 млн. лв. ще бъдат инвестирани в община Свищов.

След официалната част по връчването на договорите, ръководителите на екипите по трите проекта представиха поетапната работа, която започва на 2 май.

МРРБ отпусна 5 040 204 лв. за благоустрояване на градската жизнена среда в гр.Свищов. Проектното предложение предвижда дейности за подобряване и реновиране на междублокови простанства и реконструкция на улична мрежа в кв."Младост"

По проект „Обновяване на обекти на образованието в Община Свищов“ градът получава 2 421 240 лева. Инвестиционният проект е насочен към обновяване и развитие на образователната инфраструктура и съобразяването й със съвременните потребности. Ще бъдат реновирани две детски градини и основното училище в с.Овча могила.

С 2 385 582 лв. пък ще бъдат внедрени мерки за енергийната ефективност на три от административните сгради в центъра на град Свищов - сградата на общинската администрация, сградата на отдел "Финансов" и сградата на звено "Култура". Общата застроена площ на сградите е 1279 кв.м.