Народният театър "Иван Вазов" закрива сезона с пет представления на открито - на специално издигната сцена пред сградата, с трибуни с 1000 места, предаде БТА. "Театър пред театъра" ще се състои от 3 до 7 юли, съобщават от трупата.

Три спектакъла ще бъдат изцяло пригодени за представление на открито - премиерният за сезона "Мнимият болен" от Молиер на Владлен Александров, "Лунатици" от Кен Лудвиг на Росица Обрешкова и "Почивен ден" на Камен Донев. Сред звездите, които участват в тях, са Георги Мамалев, Михаил Петров, Аня Пенчева, Мария Каварджикова, Антон Радичев, Албена Колева, Ева Тепавичарова, Виолета Гиндева, Биляна Петринска, Васил Драганов и много други.

Спектаклите са от 21.30 ч. Откриването на 3 и 4 юли е с "Мнимият болен", на 5 юли ще се играе "Лунатици", а финалът е с две представления на "Почивен ден" - на 6 и 7 юли. Билетите на цени от 20 и 25 лв. вече се продават на касите на театъра и онлайн на сайта.

"За първи път в историята си Народният театър не просто отваря вратите си за публиката - той идва директно при нея с уникалната възможност да се наслади на магията на театъра под звездите. "Театър пред театъра" е нашата благодарност към всички колеги и зрители, с които бяхме заедно през този успешен сезон и нашият подарък - един по-близък и жив контакт за всички жители и гости на София", казва директорът на театъра Мариус Донкин.