"КЕВР сега е изцяло независим орган и комисията сама взима решенията за цените на тока и газа. Увеличението на тока сега е под 2%, което е един съвсем приемлив процент. Това, което прави изпълнителната власт, е да се грижи секторът да се управлява прозрачно", коментира енергийният министър Теменужка Петкова пред БНТ

"Аз смятам, че комисията за енергийно и водно регулиране в този си състав работи възможно най-добре от много време насам. Нека да оставим съдът да свърши работата си относно проверките, които ще се извършат, и тогава да коментираме по-обстойно", каза тя.

"Г-н Коен отдавна работи в системата на българската енергетика и когато беше председател на съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй" централата работеше добре, имаше добри показатели. Въпреки че беше освободен като изплънителен директор на БЕХ през февруари 2016 г., той запази мястото си като председател на съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй". Сега беше освободен по време на служебното правителство и съответно възстановен в рамките на нашия мандат", коментира Петкова връщането на Жаклен Коен на поста му като председател на съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй".

"

"Състоянието на язовирите е добро, нивото на водните ресурси е съобразено с изскванията на органа, който отговаря за тях", заяви министърът на енергетиката в началото на разговора.