Тя е подадена, след като КЗК е отхвърлила жалбата на “Алтима България”

Поредна жалба е подадена във Върховния административен съд (ВАС) срещу толсистемата. По информация на “24 часа” тя е от фирмата “Алтима България”. Справка в сайта на съда показва, че делото е образувано на 14 юли.

В началото на юли същата фирма се обърна към КЗК заради “бездействие на Агенция “Пътна инфраструктура”, като поиска и налагане на мярка “временно спиране”. От КЗК обясниха пред “24 часа”, че произнасянето по такова искане става в 7-дневен срок.

После то може да се обжалва пред тричленен състав на ВАС в тридневен срок от съобщаването му на страните.

“Решенията на КЗК подлежат на обжалване пред тричленен състав на Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването им на страните, като същият се произнася в срок до един месец от получаване на жалбата и решението му е окончателно”, казаха от регулатора.

Решението на КЗК все още не е качено в регистъра на комисията, но след като фирмата се е обърнала към ВАС, вероятно искането ѝ е било отхвърлено. Въпреки че “Алтима България” няколко пъти подава жалби срещу поръчката за толсистемата, жалбата на фирмата не е отговаряла на изискванията за редовност, казаха от КЗК.

В такива случаи жалбоподателите имат тридневен срок да отстранят нередовностите.